53
INSTITUTO ADOLFO LUTZ. Normas analíticas do Instituto Adolfo Lutz. Métodos
químicos e físicos para a análise de alimentos. 2. Ed. São Paulo: Instituto Adolfo
Lutz, 1976. 317p
IZUMI, H.; WATADA, A.E.; KO, N.P.; DOUGLAS, W. Controlled atmosphere storage
of carrot slices, sticks and shreds. Postharvest Biology and Technology, v.9,
p.165-172, 1996.
IZUMI, H. Electrolyzed water as a disinfectant for fresh-cut vegetables. Journal of
Food Science, v.64, n.3, p.536-539, 1999.
JACOMETTI, G.A.; MENEGHEL, R.E.A.; YAMASHITA, F. Aplicação de
revestimentos comestíveis em pêssegos (Prunus persica). Ciência e Tecnologia de
Alimentos, v.23, n.1, p.95-100, 2003.
JAVAS, D.S.; JEYAMKONDAN, S. Modified atmosphere storage of grains, meats,
fruits and vegetables. Biosystems Engineering, v.82, n.3, p.235-251, 2002.
JIANG, Y.; JOYCE, D. C.; MACNISH, A. J. Extension of the shelf life of banana fruit
by 1- methylcyclopropene in combination with polyethylene bags. Postharvest
Biology and Technology, v.16, p.187-193, 1999.
KADER, A.A., BEN-YEHOSHUA, S. Effects of superatmospheric oxygen levels on
postharvest physiology and quality of fresh fruits and vegetables. Postharvest
Biology and Technology, v.20, p.1-13, 2000.
KADER, A.A. Biochemical and physiological basis for effects of controlled and
modified atmospheres on fruits and vegetables. Food Technology, v.40, n.5, p. 99-
104, 1986.
KATAYAMA, M. Nutrição e adubação de alface, chicória e almeirão. In: FERREIRA,
M.E.; CASTELLANE, P.D.; CRUZ, M.C.P. Nutrição e adubação de hortaliças.
Jaboticabal: Potafós, p.141-148, 1993.
KING, J.R.; PABLO, S. Perdidas de vitaminas durante e procesamiento de los
alimentos. Revista Chilena de Nutrición, v.5, p. 143-152, 1987.
KLUGE, R.A.; JACOMINO, A.P.; OJEDA, M.R.; BRACKMANN, A. Inibição do
amadurecimento do abacate com 1-metilciclopropeno. Pesquisa Agropecuária
Brasileira, v.37, n.7, p.895-901, 2002.